Një supë e shëndetshme, e pasur në vlera ushqyese dhe e shijshme sa më s’ka është ajo me karota, spinaq dhe thjerrëza.
Kjo supë ka vlera të larta ushqimore, si dhe kombinohet në mënyrë të shkëlqyer me bukë të thekur, byrekë të ndryshëm apo qofte shtëpie por edhe me sallata të freskëta të stinës, perime të pjekura apo turshi të përgatitura vetë.
Priza.al sjell në vëmendjen tuaj recetën e plotë të përgatitjes:
Përbërësit
2 lugë vaj ulliri
2 qepë të kuqe, të prerë në kubikë
2 shkopinj selino, të prerë në kubikë
2 karota të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira imët
30g xhenxhefil me rrënjë të freskët, të qëruar dhe të copëtuar imët
1 lugë krip
1 lugë shafran
1 lugë farat e qimnon
200g thjerrëza të kuqe
225g spinaq i larë
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Për servirje:
4 lugë kos
1 lime, të grirë imët dhe lëng.
Udhëzimet
Nxehni vajin në një tenxhere mbi një zjarr mesatar, pastaj shtoni qepën, selinon, karrotën, hudhrën, xhenxhefilin dhe kripën. Skuqini për 15 minuta, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të tejdukshme. Shtoni shafran, qimnon dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni thjerrëzat dhe 1.5 litra ujë. Vendoseni supën të ziejë dhe gatuajeni për 10 minuta ose derisa thjerrëzat të jenë zbutur. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të zbutet, pastaj shtoni pak piper të zi dhe krip. Shërbejeni në tas me një lugë kos dhe një spërkatje lime.