Recetë/Mini Kruasan me Çokollatë

Perberesit:

1 kg miell

110 ml vaj luledieli

1 e bardhë veze ( e verdha përdoret për sipërfaqen)

1 majë luge kripë

10 gram maja birre

4 lugë gjelle sheqer

10 gram pluhur pjekës

300 ml qumësht

Për mbushjen: 147 gram puding çokollatë, 300 ml qumësht, 3 lugë gjelle sheqer

Për në sipërfaqe: e verdhë veze, një lugë gjelle vaj, sheqer pluhur(nese doni)

Pergatitja:

1.Për të përgatitur brumin në një enë bashkoni 8 përbërësit e parë përveç miellit. Miellin e shtoni gradualisht në fund pasi të keni krijuar një masë homogjene.

2.Për të përgatitur mbushjen, në një enë rrihni pudingun pluhur dhe qumështin. E lini mënjanë.

3.Hapni brumin me një petëz, e prisni në shirita të gjatë, vendosni një lugë gjelle nga mbushja dhe i rrotulloni më dorë për t’i dhënë formën e kruasantit.

4.Sipër i bëni 5 prerje të lehta me thikë. Kështu veproni më të gjithë kruasantët.

5.Në një enë të vogël bashkoni sheqerin, vajin dhe të verdhën e vezës. I lyeni sipër kruasantët dhe i lini të thahen për 20 minuta.

6.Në fund i fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.

7.I shtoni sipër pak sheqer pluhur dhe kruasantët janë gati për t’u shijuar!

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *