Receta/ Tavë me perime franceze

Receta që rekomandojmë për darkë është tava me perime franceze. Gatuhet shpejt dhe do ju japi kënaqësinë e një vakti të shijshëm dhe plot vlera ushqyese.

Priza.al sjell në vëmendjen tuaj recetën e plotë:

Përbërësit:

  • Domate 900gr
  • Speca 250gr
  • Qepë 200gr
  • Karrota 200gr
  • Selino 100gr
  • Gjalpë 60gr
  • Hudhra 2 thelpinj
  • Trumzë
  • Borzilok
  • Piper djegës
  • Kripë
  • Sheqer
  • Dafinë
  • Spec djegës
  • Përbërësit për shtresën e sipërme:
  • Kungull i njomë
  • Patëllxhan
  • Domate
  • Patate
  • Speca
  • Vaj ulliri
  • Kripë
  • Trumzë

Përgatitja:

  1. Vendosim specat në furrë në 180 ° C për 20 minuta.
  2. Vendosim domatet në një enë me ujë të nxehtë për 10minuta (për të hequr lëkurën), më pas i grijmë në blender.
  3. Në një tigan skuqim me vaj ulliri qepën, karotat dhe selino dhe shtojmë gjalpin.
  4. Shtojmë purenë e domates dhe 2 gjethe dafine.
  5. Qërojmë dhe ngrijmë specat e pjekur në furrë, më pas i shtojmë në tigan.
  6. Shtojmë erëzat, hudhrat, specin djegës, kripën, sheqerin, trumzën, borzilokun
  7. I lëmë të ziejnë për 6 minuta.
  8. Presim perimet në feta të holla (pataten, patëllxhanin, kungullin, domaten, specat),i vendosim patëllxhanin dhe kungujt në një enë me ujë të ftohtë dhe të kripur për 20min.
  9. Shtrojmë salcën në një enë dhe sipër vendosim perimet.
  10. Në një enë tjetër përziejmë vaj ulliri, trumzë, kripë, piper dhe i shtojmë sipër perimeve.
  11. I vendosim të piqen në furrë në 160 ° C për 90 min.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *