E keni provuar ndonjëherë të përzieni kripën dhe sheqerin? Quhet bateri për trupin, ja si konsumohet

Nëse provoni të përzieni kripën dhe sheqerin e më pas ta konsumoni para se të shtriheni në shtrat, ka shumë të ngjarë që kjo do ju kthehet në një zakon i përditshëm.

Konsumimi i përzierjes së kripës dhe sheqerit, sipas Matt Stone, një shkencëtar amerikan i cili ka botuar disa libra mbi të ushqyerit dhe metabolizmin, ndihmon në pagjumësinë dhe dhimbjet e kokës, forcimin e imunitetit, ngritjen e nivelit të energjisë dhe ngritjen e nivelit të serotoninës dhe elektrolite.

Kripa ashtu si sheqeri, nuk rekomandohet të konsumohet në sasi të mëdha për shkak të efekteve potencialisht të dëmshme për shëndetin, por kjo nuk do të thotë që nuk ka asnjë anë pozitive, veçanërisht kur bëhet fjalë për kombinimin e tyre.

Kombinimi i ëmbël dhe i kripur ndihmon në balancimin dhe funksionimin optimal, veçanërisht kur bëhet fjalë për hormonin e stresit.

Sheqeri vepron si një “bateri” për qelizat sepse glukoza përfaqëson një rrjedhë të besueshme të energjisë në mitokondri. Natriumi i kripës lejon frymëmarrjen e duhur të qelizave dhe prodhimin e energjisë. Përveç kësaj, të dy substancat janë mjete të fuqishme ushqyese për menaxhimin e stresit.

Sheqeri dërgon një sinjal për të pezulluar prodhimin e një hormoni stresi që dëmton metabolizmin tuaj dhe ju bën të zgjoheni natën. Ato janë gjithashtu të rëndësishme në ruajtjen e kushteve homeostatike, në të cilat adrenalina nuk mund të prodhohet pa kontroll.

Përgatitja

Raporti i kripës dhe sheqerit sipas shkencëtarit Mett Stone duhet të jetë 1:5. Është më mirë të përdorni kripë deti të parafinuar dhe sheqer kaf të papërpunuar cilësor. Nëse nuk ju ndodhen në shtëpi, përzjerjen përgatiteni me kripën dhe sheqerin e zakonshëm.

Hidhni 5 lugë çaji sheqer dhe 1 lugë çaji kripë në një kavanoz dhe përzijeni. Para se të shkoni në shtrat ose natën, merrni një pjesë të vogël të përzierjes me gishtin tuaj, vendoseni nën gjuhë dhe lëreni të shkrihet ngadalë.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *