Ëmbëlsoni veten dhe familjarët tuaj, Panna Cotta ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shijshme

Panna Cotta është një ëmbëlsirë që hahet me lugë. Sekreti i recetës është përdorimi i kremit të qumështit dhe jo kombinimi i kremit të qumështit me qumësht. Gjysma e kremit të qumështit zihet, kurse gjysma tjetër rrihet fort derisa të lidhet. Pjesa që zihet duhet të lihet të ftohet dhe kur të ketë arritur temperaturën e ambientit të përzihet me kremin e rrahur të qumështit nga posht-lart që kremi i qumështit të mos e humbas lidhjen.

Koha e përgatitjes:

20 minuta

Koha e pushimit: 3 orë

Për 4 persona

Përbërësit

250 gr krem qumështi, 2 lugë gjelle sheqer, 1 fletë xhelatinë, fruta pylli ( luleshtrydhe, stika, copëza lajthie etj.)

Përgatitja

1. Vini të ziejë 125 ml krem qumështi. Shtoni 2 lugë gjelle sheqer dhe lëreni të ftohet.

2. Rrihni me një rrahëse elektrike 125 ml e mbetura të kremit të qumështit.

3. Bashkoni kremin e qumështit të ftohur me kremin e rrahur, duke i përzier me kujdes nga posht – lart.

4. Vendosni fletën e xhelatinës në ujë të ftohtë. Më pas kullojeni.

5. Shtoni xhelatinën tek kremi dhe ndajeni masën në tasa individualë.

6. Lërini të ftohen në frigorifer për tri orë. Me ndihmën e një maje thike nxirreni panna cotta-n nga forma.

7. Përmbyseni në një pjatë ëmbëlsirash dhe zbukurojeni sipas dëshirës.

Këshilla e shefit

Panna Cotta mund të shërbehet me krem çokollate, shurup karameli, si dhe krem frutash apo fruta të freskëta si luleshtrydhe, kiwi, dardhë, boronicë etj.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *