Pulë me xhinxher dhe hudhër

Nuk vendosni dot se çfarë të gatuani sot për drekë, doni një vakt të mirë dhe të plotë ne ju sygjerojmë një recetë me përmbajtje mishin e pulës, Pulë me xhinxher dhe hudhër

Perberesit:

1 kg kofshë pule pa kocka me lëkurë

1 filxhan qepë të kuqe të prerë hollë

2 lugë gjelle hudhër të grirë

2 lugë gjelle xhinxher të qëruar të grirë

1/4 filxhan salcë soje

1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli

Piper i sapo bluar

Vaj vegjetal, për skarë

Pergatitja:

Në një qese kuzhine me zinxhir, bëni bashkë pulën, xhinxherin, qepën, hudhrën, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë ҫaji piper. Mbyllni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë. Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.

Ngrohni paraprakisht një skarë në nxehtësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Vendosni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të marrë ngjyrë, 5 deri në 6 minuta. Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.

Në mungesë të skarës, mund ta piqni në furrë me anë të grilës.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *