Konsumohet në çdo kohë të vitit/ Receta e sallatës së ftohtë me oriz

Receta e rekomanduar nga ne sot është sallatë orizi e ftohtë, e cila mund të konsumohet në çdo kohë të vitit.

Priza.al sjell në vëmendjen tuaj recetën e plotë me përbërësit dhe mënyrën e përgatitjes

Përbërësit:

  • 300gr oriz kokërrgjatë
  • 150gr djathë kaçkavall të butë (ose djathë picash)
  • 100gr bizele të ziera
  • 100gr ullinj të zinj
  • 10-15 domate qershizë (ose 2 domate mesatare të zakonshme)
  • 1 spec të madh të kuq ose të verdhë
  • 2 kuti peshk ton nën vaj (160-200gr)
  • 4 salçiçe wudi të vogla
  • 4-5 kastravecë të vegjël turshi
  • 1 tufë majdanoz
  • pak majoneze ose vaj ulliri

Përgatitja:

Fillimisht vendosni të zieni në një tenxhere orizin dhe më pas filloni të përgatisni përbrësit e tjerë.

Ndani domatet, specat dhe djathin në kubikë të vegjël. Më pas prisni salicicet, ullinjtë dhe kastravecët turshi në rrathë dhe i hedhim të gjitha në një enë duke i përzierë mirë. Më pas kulloni orizin dhe shpërlajeni atë me ujë të ftohtë dhe bashkojeni me përbërësit e tjerë, ku do të shtoni peshkun ton dhe bizelet. E mbulojmë tasin me letër transparente dhe e vendosim në frigorifer për minimumi 1 orë derisa shijet të bashkohen me njëra-tjetrën.

Në fund mund të shtoni 1-2 lugë majonez ose pak vaj ulliri duke e përzierë mirë.

Ju bëftë mirë!

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *