Recetë/ Ëmbëlsirë e thjeshtë me çokollatë

Nevojiten:

5 vezë,

5 lugë sheqer,

5 lugë miell,

2 lugë kakao,

1 qese pluhur për ëmbëlsira,

500 ml qumësht.

250 g sheqer

500 ml ujë,

Sheqer vaniljeje.

Për fill:

500 ml qumësht,

5 lugë miell,

100 g sheqer,

1 sheqer vaniljeje.

Përgatitja:

  1. Tundni 5 të bardhë të vezëve me 5 lugë sheqer, shtoni 5 të verdhë të vezëve, 5 lugë miell, 2 lugë kakao dhe pluhur për ëmbëlsira.
  2. Lyeni tepsinë dhe piqeni koren në furrë. Në koren e pjekur qitni shurupin e zier nga 250 g sheqer, 500 ml ujë, 1 sheqer vaniljeje. Të nxehtën në të nxehtë dhe lëreni të ftohet në tepsi.
  3. Filli: nga 0,5 l qumësht, 5 lugë miell, 100 g sheqer dhe sheqer vaniljeje zieni me kremin e bardhë. Kur të ftohet, shtoni 250 g gjalpë të përzier me 1 lugë sheqer pluhur. Fillin e bardhë qiteni mbi kore. Sipër fillit të bardhë qitni 3 shtanglla çokollate të shkrirë me pak gjalpë.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *