Recetë/ Peshk shpatë me kaperi dhe limon

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Koha e gatimit: 5 minuta

Për 4 persona

Përbërësit

4 fileto peshk shpatë (200 gr secila), 2 thelpinj hudhër, 50 gr kaperi në uthull, 1 tufë majdanoz, pak rigon, lëngu i 1 limoni, 2 lugë gjelle vaj ulliri, kripë dhe piper sipas nevojës.

Përgatitja

1.Vendosni një tigan të thellë në zjarr mesatar. Hidhini 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe 2 thelpinj hudhër.

2.Tiganisni peshkun e kriposur dhe rregulluar me piper. Shtoni kaperit që i keni larë nga kripa dhe i keni prerë trashë.

3.Kur peshku të jetë tiganisur në të dyja anët, hidhini lëngun e limonit dhe lëreni të avullojë.

4.Shtoni rigonin dhe majdanozin e grirë imët dhe shërbejeni.

Këshilla e shefit

Ø Peshku shpatë mund të shoqërohet me patëllxhanë, speca, domate etj.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *