- 2 lugë vaj ulliri
- 6 shparguj të freskët, të prerë
- ½ spec i kuq, i grirë
- ½ filxhan domate qershi, të përgjysmuara
- ½ filxhan spinaq i freskët i copëtuar
- ½ lugë çaji hudhër të grirë
- ½ lugë çaji rigon të tharë
- ½ lugë çaji borzilok të tharë
- kripë për shije
- 2 lugë gjelle gjalpë
- 6 vezë të mëdha
- ¼ filxhan qumësht
- ½ filxhan djathë dhie të grimcuar
- ¼ filxhan djathë cheddar i grirë
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare; gatuajini shpargujt dhe specin e kuq deri sa perimet të fillojnë të zbuten, rreth 3 minuta. Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën, rigonin, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni zierjen derisa domatet të jenë të buta dhe spinaqi të jetë zier, edhe 3 deri në 5 minuta të tjera. Hiqini nga zjarri dhe transferojini perimet në një pjatë.
Shkrini gjalpin në një tigan të pastër mbi nxehtësi mesatare. Rrihni vezët dhe qumështin në një tas dhe derdhni në gjalpin e nxehtë, duke rrotulluar tiganin për të mbuluar të gjithë pjesën e poshtme me përzierjen e vezëve. Tërhiqeni një skaj të omëletës me një spatul dhe anoni tiganin për të lejuar që veza e pampiksur të kalojë poshtë dhe të gatuhet; Spërkateni omëletën me kripë.
Hidhni përzierjen e shpargujve të gatuar me një lugë në njërën anë të omletës dhe spërkatni me djathë dhie dhe cheddar. Palosni butësisht gjysmën e omletës mbi perimet dhe djathin dhe shtypni buzët lehtë për të mbyllur mbushjen. Gatuani derisa mbushja të jetë e nxehtë dhe djathi cheddar të jetë shkrirë, edhe 1 deri në 2 minuta.