Simite të buta shtëpie!

Përbërësit:
  • 500 g miell të fortë buke të bardhë, plus shtesë për pluhurosje
  • 7 g maja me veprim të shpejtë
  • 1 lugë çaji sheqer i bardhë
  • 2 lugë çaji kripë të imët
  • 1 lugë vaj luledielli, plus shtesë për sipërfaqen e punës dhe tasin

Përgatitja:

Hidhni miellin, majanë, sheqerin, kripën dhe vajin në një enë. Hidhni mbi 325 ml ujë të ngrohtë, më pas përzieni (me spatul ose me dorë), derisa të bëhet një brumë i ashpër. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta.

Lyejeni me pak vaj sipërfaqen tuaj të punës dhe hidheni brumin mbi të. Punojeni brumin për të paktën 10 minuta derisa të bëhet më elastik – nëse keni një mikser, mund ta bëni këtë me një rrahëse brumi për 5 minuta. Formojeni brumin në formë topi dhe vendoseni në një tas të pastër dhe të lyer me vaj. Lëreni për 1 orë, ose derisa të dyfishohet në madhësi. Hidheni brumin në një sipërfaqe të lyer pak me miell dhe rrotullojeni në një formë të gjatë salsiçe. Përgjysmoni brumin dhe më pas ndani secilën gjysmë në katër pjesë, në mënyrë që të keni tetë pjesë të barabarta. Rrokullisni secilin në një top të ngushtë dhe vendoseni në një tavë pjekjeje me miell, duke lënë pak hapësirë ​​midis secilit top për t’u ngritur. Mbulojeni me një peshqir të lagur dhe lëreni në një vend të ngrohtë për 40 minuta-1 orë ose derisa të dyfishohet madhësia.

Ngroheni furrën në 230C. Kur brumi të jetë gati, pudrosni çdo top me pak më shumë miell. (Nëse dëshironi, simitet mund t’i lustoni me qumësht ose vezë të rrahur, dhe sipër me fara.) Piqini për 25-30 minuta, derisa të bëhen ngjyrë kafe e lehtë dhe e zbrazët kur trokitni mbi kore. Lëreni të ftohet në një raft teli.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *