Përpara se të piqni mishin në skarë, ka shumë mendime nëse duhet ta kriposim, ta marinojmë apo të shtojmë përbërësit tanë të preferuar. Ajo që shumica prej nesh ndoshta nuk e dinë është se për një rezultat më të bukur dhe më të shijshëm, duhet t’i shtojmë sheqer para pjekjes.
Sheqeri do të bëjë mrekulli dhe kjo ndodh sepse:
E bën mishin më të butë
Para fillimit të gatimit, sheqeri ndihmon në zbutjen e mishit dhe e bën atë më të butë. Nëse copa është e vogël në fakt, nuk duhet ta lëmë mishin për një kohë të gjatë që të ketë efekt. Pra, spërkateni mishin me sheqer para se ta vendosni në skarë dhe nuk do të humbisni!
I jep një ngjyrë të këndshme mishit në më pak kohë
A e dini se sheqeri i jep një ngjyrë të këndshme mishit në më pak kohë. Korja, e cila mban të gjitha lëngjet e një mishi të gatuar mirë aty ku duhet, është thelbësore për ta bërë pjekjen të këndshme.
Nëse para pjekjes shtojmë sheqer, do të ngjyroset shumë më shpejt dhe kjo sepse sheqeri karamelizohet me nxehtësinë dhe krijon koren e dëshiruar në gati gjysmë viti. Kjo ndihmon pasi mishi nuk piqet shumë dhe merr ngjyrën dhe strukturën e përsosur.
I jep një shije të lehtë të ëmbël
Kripa mund të përmirësojë ndjeshëm shijen e mishit, por sheqeri nuk jep një efekt shumë të ëmbël. Përkundrazi, i jep mishit një shije të ekuilibruar, përderisa sheqeri është në sasi të vogël dhe jo shumë. Sheqeri plotëson shijen për sa kohë është i balancuar./