Kur filloni një dietë të re, duhet të merrni ndonjë këshillë të thjeshtë për ta bërë atë efektive, apo jo?
Epo, një truk i thjeshtë që supozohet t’ju ndihmojë të humbisni në peshë ngjalli shumë interes në rrjetet sociale.
Kjo ndodhi kur një përdorues i tyre sugjeroi që shtimi i lëngut të limonit në kafe mund të ndihmojë në përshpejtimin e djegies së yndyrës.
Disa nutricionisë e hodhën poshtë këtë pretendim, por një dietolog thotë se është e mundur që disa njerëz të shohin ndryshime nga ky kombinim.
Edhe pse mendimi juaj parësor mund të jetë se shtimi i lëngut të limonit në kafe të mos jetë diçka shumë e shijshme, AgroWeb.org ju fton të mësoni shpjegimin që japin dietologët për këtë.
Duke e lënë çeshtjen e shijes mënjanë, si e shpjegojnë ekspertët këtë kombinim?
Specialistët e shëndetit e dinë tashmë se lëngu i limonit zvogëlon indeksin glicemik, shkalla në të cilën sheqeri i gjakut absorbohet në gjak.
Pra nëse shoqëroni me lëng limoni një vakt si sallata, peshku apo edhe kafeja, kjo ngadalëson shpejtësinë me të cilën organizmi thith karbohidratet nga ushqimet në atë vakt.
Kjo do të thotë se sheqernat në gjak nuk do të rriten shpejt dhe kjo sigurisht që është diçka e mirë.
Ekspertët këshillojnë që duhet të përdorni të paktën gjysmë luge çaji me lëng limoni, që ai të ketë këtë efekt.
Por çfarë thonë ekspertët në lidhje me lëngun e limonit, kafen dhe humbjen e peshës?
Sipas ekspertëve efekti i lëngut të limonit tek nivelet e sheqerit në gjak nuk ju ndihmon me humbjen e peshës.
Dhe se përzierja e lëngut të limonit dhe kafesë në vetvete është një çështje e diskutueshme.
Sipas tyre mund të jetë e mundur që ky kombinim të zvogëlojë oreksin e një individi, duke çuar kështu në humbje të peshës.
Çfarë nuk duhet të bëni nëse vendosni të shtoni lëng limoni në kafenë tuaj për të humbur peshë?
Zakonisht kur shtoni limon në ndonjë ushqim, duhet të shtoni gjithashtu ose kripë ose sheqer për të balancuar shijen.
Por në rastin e një diete kafeja juaj nuk duhet përmbajë sheqer.
Dhe së fundmi, nëse ju pëlqen ky kombinim dhe e shijoni, nuk ka asgjë të keqe ta konsumoni atë.
/AgroWeb.org