Shkencëtarët kanë kohë që thonë se insektet duhet të hahen për të ndihmuar mjedisin.
Sidoqoftë, edhe pse kjo ide mund të mos tingëllojë e mirë për shumicën e njerëzve, një kompani izraelite synon të prishë këtë paragjykim duke shtuar ju shtuar atyre dhe ëmbëlsues.
Zhvilluar nga kompania izraelite e teknologjisë ushqimore Hargol, ëmbëlsirat e karkalecave kanë shije të ndryshme.
Tamir njoftoi gjithashtu se karkalecat do të jenë gjithashtu në dispozicion në shije të ndryshme si arra, kërpudha, portokalli, kafe dhe çokollatë.
Ai deklaroi se ata do të përfitojnë nga karkalecat në ushqime të tilla si hamburger në të ardhmen.
Tamir thotë se ideja lindi nga nevoja për të hedhur një hap për planetin dhe u frymëzua nga historitë për karkalecat që ai dëgjoi nga gjyshja e tij dhe vendosi t’i bënte këto insekte të ngrënshme.
Ekziston një zakon i ngrënies së insekteve në disa komunitete në Afrikë, Azi, Amerikën Qendrore dhe Lindjen e Mesme.
Por rajonet amerikane dhe evropiane janë disi larg kësaj ideje.
Sidoqoftë, shkencëtarët nënvizojnë se ekziston mundësia që konsumimi i insekteve të bëhet e përhapur në të gjithë botën, bazuar në vetëdijen mjedisore.
/Priza.al/