Frutat me bërthamë, si t’i përdorni dhe vlerat e tyre

t’i përfshin në sallata, por edhe të bëni me to reçel dhe ëmbëlsira të ndryshme.

Kumbullat vijnë në një larmi ngjyrash dhe shijesh, ato gjenden në treg nga pranvera deri në fillim të vjeshtës.

Qershitë
Qershitë janë fruti i parë me bërthamë që shfaqet në pranverë dhe variojnë nga të thartë në të ëmbël.

Ju mund t’i përdorni për ëmbëlsira ose edhe për një meze të ëmbël gjatë ditës.

Kajsitë
Kajsitë i ngjajnë pjeshkës dhe nektarinës, por janë më të vogla në madhësi. Shija e tyre është e thartë, por tekstura e butë.

Në kuzhinë ërdoren kryesisht për të bërë reçel ose konsumohen të thata, pasi lëkura e tyre është e pasur me pektinë (e cila i jep reçelit konsistencën e tij të trashë).

Mjedrat
Në të vërtetë Mjedrat nuk janë manaferra, ato janë fruta me bërthamë!

Çdo kokërr përbëhet nga një grup frutash të vogla me farë. Mjedrat janë të gjithanshme në kuzhinë!

Ju mund t’i kombinoni më së miri me çokollatën për të bërë ëmbëlsira ose duke i kombinuar në mënyrë perfekte me produkte mishi si ai i derrit.

Ullinjtë
Po, ullinjtë janë në të vërtetë fruta me bërthamë. Atp vijnë në një gamë të gjerë varietetesh në varësi të kohës së korrjes dhe mënyrës se si rriten.

Përdormet janë të pafundme që nga pica, sallatat, e deri tek disa pije.

Hurmat e Arabisë
Hurmat variojnë në ngjyrë nga e kuqe në të verdhë ose në kafe dhe kanë një strukturë të butë dhe aromë të ëmbël. Ato janë të shkëlqyera për tu ngrënë si meze nëse dëshironi të merrni më shumë fibra./AgroWeb.org

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *