Gabimi klasik që duhet shmangur gjatë zierjes së çajit

Sa vështirësi mund të fshihet në përgatitjen e një filxhani çaji?

Në të vërtetë duket dhe është një proces i thjeshtë por edhe ai ka sekretet e tij dhe disa lëvizje që shumica prej nesh i bëjmë kur nuk duhet dhe ia largojmë shijen duke e bërë më të hidhur, ndërkohë që ia pakësojmë edhe lëndët ushqyese.

Cili gabim është ky? Që ujin ta ziejmë bashkë me barishtet. Ose uji që përdorim është i nxehtë. Në të dyja rastet, temperatura e lartë ndryshon përbërësit e çajit dhe shkatërron vitaminat dhe mineralet që përmban. Përveç kësaj, gjethet japin një shije të hidhur.

E njëjta gjë vlen edhe kur çaji është në një bustinë

Uji edhe këtu nuk duhet të jetë i nxehtë për të njëjtat arsye, ndërsa një lëvizje që pothuajse të gjithë e bëjnë dhe e kanë gabim, është të shtypni bustinën në pjesën e brendshme të tulit, duke lëshuar kështu gjithë shijen e hidhur.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *