Gatuajeni këtë mëngjes recetën e papares, fiks siç ua bënte gjyshja

Receta e rekomanduar nga ne për këtë mëngjes është Papare ose siç e përdorin shpesh gjyshet bukëvalë.

Ndoshta tashmë nuk gatuhet shpesh në tryezat shqiptare por kjo është një ndër ato receta që konsumohej më së shumti 10-15 vite para.

Përbërësit:

  • 8 feta bukë mundësisht të ndenjur
  • 100g djathë i fortë dhie
  • 50 g gjalpë
  • 1 lugë gjelle shëllirë djathi

Përgatitja:

Fillimisht filloni e copëtoni bukën për ta bërë përshesh e më pas vendosni një tigan të madh me pak gjalpë në zjarr. Pasi gjalpi të jetë tretur shtoni bukën dhe përzieni mirë.

Shtoni djathin e thërrmuar dhe shëllirën dhe vazhdoni trazoni deri sa e gjithë buka të jetë zbutur dhe djathi ka filluar të ngjisë nga pak në tigan. Lëreni me temperaturë për rreth 3 minuta dhe më pas hiqeni nga zjarri.

Ju bëftë mirë!

 

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *