Të gjithë e dinë që qeset e çajit si copa kastraveci vendosen nën sy për të zvogëluar fryrjen, por a e dini se mund t’i përdorni për të pastruar ose lehtësuar djegiet?
Ja pse nuk duhet të hidhni qeset e përdorura të çajit dhe për çfarë mund t’i përdorni përsëri.
1. Mbroni pjatat tuaja të preferuara nga ndryshku
Taninat janë antioksidantë që gjenden më së shumti në çajin e zi, dhe ato janë gjithashtu të shkëlqyera për të luftuar ndryshkun në enët: pas larjes së enëve, thjesht lyeni ato me një qese të përdorur të çajit të zi dhe do të siguroni jetëgjatësinë e tij.
2. Hiqni aromat e pakëndshme nga frigoriferi
Vendosni një enë të hapur me qese çaji të përdorur në frigorifer për të hequr erën e pakëndshme.
3. Hiqni njollat e yndyrshme nga enët
Vendosni disa çanta çaji të përdorura në ujë të ngrohtë dhe thithni enët e yndyrshme në të, për rreth pesë deri në dhjetë minuta, dhe do të shpëtoni nga njollat kokëforta të yndyrshme.
4. Qetësoni lëkurën pas një pickimi ose djegieje
Taninet e pranishme në çaj kanë fuqinë të rigjenerojnë lëkurën dhe të lehtësojnë reagimet e sipërfaqes së lëkurës pas pickimeve të insekteve të ndryshme dhe djegieve nga dielli.
Thjesht shtypni qeset kundër lëkurës dhe lërini për disa minuta.
5. Hiqni aromat e ushqimit nga lëkura
Disa ushqime, të tilla si hudhra dhe qepa ose peshku, lënë një erë të pakëndshme në gishtat tanë, e cila është e vështirë të lahet, por mund të hiqet duke fërkuar lëkurën me qeset e përdorura të çajit.
/Priza.al/