Hipertensioni ose presioni i lartë i gjakut është një gjendje potencialisht serioze. E quajnë vrasës të heshtur sepse zakonisht nuk ka simptoma apo shenja paralajmëruese dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaron se është një nga shkaktarët kryesorë të sëmundjeve kardiovaskulare.
Personat që e kanë këtë gjendje duhet të masin rregullisht tensionin e gjakut, por përveç kësaj duhet të shmangin disa ushqime në mënyrë që gjendja të mos përkeqësohet.
Turshitë
Turshitë përmbajnë sasi të mëdha kripe dhe për këtë arsye të gjithë personat që kanë probleme me tensionin e lartë duhet ta shmangin këtë ushqim.
Djathë
Djathi gjithashtu ka një përmbajtje të lartë të natriumit, gjë që nuk është e mirë për ata që kanë probleme me presionin.
Proshutë
Proshuta është ushqimi i preferuar i shumë njerëzve, por ka një përmbajtje të lartë yndyre dhe kripë, ndaj nuk është e mirë për njerëzit që kanë tension të lartë.
Patate të skuqura
Patatet e skuqura ose të skuqura janë ushqime që përmbajnë sasi të mëdha kripe. Kjo mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve dhe të çojë në presion të lartë të gjakut.
Ketchup
Ketchup është një nga aditivët ushqimorë që ka nivelin më të lartë të kripës, shkruan Times of India. Vetëm një lugë çaji ketchup përmban rreth 190 miligramë natrium.
Nëse hani ketchup me patate të skuqura, atëherë po merrni sasi të mëdha kripe në trupin tuaj.
/Priza.al/