Ndoshta jeni në dilemë se çfarë të gatuani për darkë, për këtë arsye Priza.al ju sjell disa receta të cilat janë të lehta për t’u ndjekur dhe që nuk përfshijnë teknika të komplikuara gatimi ose hapa në dukje të pafund.
Këtu janë disa nga recetat e darkës që mund t’ju ndihmojnë të keni një vakt të shëndetshëm në tryezë shpejt:
Patate të ëmbla të mbushura
Patatet e ëmbla janë të mbushura me lëndë ushqyese të dobishme si beta karoteni, vitamina C, kalium dhe fibra.
Plus, ato janë të shijshme dhe kombinohen mirë me pothuajse çdo gjë. Patatet e ëmbla mund ti mbushni me djathë por edhe me përbërës si perimet e skuqura, fasulet, pulë.
Makarona të shëndetshme
Të gjithë e duan një pjatë të mirë me makarona, por shumica e pjatave me makarona nuk përmbajnë përbërësit e nevojshëm, të tilla si proteina dhe fibra, për t’ju mbajtur të ndiheni të kënaqur.
Për fat të mirë, përdorimi i disa këshillave të thjeshta mund t’ju ndihmojë të krijoni një darkë mbushëse dhe ushqyese me makarona në një kohë të shkurtër.Tjetra, zgjidhni një burim proteine. Përdorni gjoks pule ose pulë të bluar.
Tjetra, zgjidhni perimet tuaja. Më pëlqen një kombinim klasik i spinaqit dhe brokolit, por pothuajse çdo perime do të funksionojë. Së fundmi, zgjidhni një salcë, të tillë si pesto, marinara ose vaj ulliri, dhe eshte gati.
Pule e pjekur e tërë
Edhe pse pjekja e një pule të tërë mund të marrë pak kohë, nuk mund të jetë më e thjeshtë. Shikoni këtë udhëzues se si të piqni një pulë të përsosur.
Kur pjek pula të tëra, mbush pjesën e poshtme të tiganit me feta patate, qepë dhe copa karrota, në mënyrë që perimet të gatuhen së bashku me pulën.
Kur pula juaj të ketë pjekur, lëreni të pushojë për 15 minuta para se ta gdhendni. Mund ta përdorni atë kohë për të bërë një sallatë ose të shtroni darkën tuaj./priza.al