Nga tiroidet te diabeti, ja sa fara duhet të konsumoni çdo ditë për të marrë 100% efektet befasuese

Farat e lulediellit janë një produkt që kanë një përmbajtje të shkëlqyeshme vitaminash B1, B5 dhe E. Vitamina E është shumë e rëndësishme sepse vepron si një antioksidant në trupin tonë dhe lufton radikalët e lirë. Ajo konsiderohet si një vitaminë kundër plakje dhe shton imunitetin. Më së shumti nevojë për Vitamina E kanë nevojë femrat shtatzëna dhe ato me foshnja që i ushqejnë me gji.

Vetëm 50 gramë fara të lule diellit ofrojnë 100 për qind të nevojave për Vitaminë E për trupin e njeriut. Këto fara janë burim i mirë i mineraleve siç është magnezi, potasiumi, hekuri dhe magnezi.

Farat e lulediellit përmbajnë gjithashtu amino-acide fibra dietalë dhe acid linoleik (acid ky shumë i rëndësishëm kundër dhjamit), ato gjithashtu përmbajnë yndyra që ulin nivelin LDL (kolesterolin e keq) dhe e rrisin HDL (kolesterolin e mirë).

Përfitimet shëndetësore të farërave të lulediellit:

1.Reduktojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Farat e lulediellit janë të pasura në vitaminë E, e cila vepron si një antioksidant për të lu. ftuar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrezikun e shumë sëmundjeve inflamatore. Nivelet e larta të inflamacionit rrisin rrez. ikun e sëmundjeve të zemrës. Konsumimi i farave të lulediellit mund të ndihmojë në balancimin e kolesterolit, uljen e presionit të lartë të gjakut.

2.Ul nivelin e stresit oksidativ.

Hulumtimet kanë treguar se kombinimi i antioksidantëve, vitaminave dhe mineraleve që gjenden në farat e lulediellit mund të ndihmojë në reduktimin e stresit oksidativ, i cili lidhet me zhvillimin e kancerit.

3. Mbështesin funksionin e gjëndrës së tiroides.

Një ndër shkaqet kryesore të çrregullimevetë tiroide lidhet me mungesën e selenit. Farat e lulediellit janë të pasura me selen, i cili luan një rol kyç në rregullimin e temperaturës së trupit.

4.Ndihmon në luftimin e osteoporozës dhe qehtëson dhimbjen e muskujve

Farat e lulediellit përmbajnë nivele të larta të magnezit, për të cilin trupi ka nevojë për të parandaluar humbjen e dendësisë së ko. ckës njohur ndryshe si osteoporoza.

5.Bilancon nivelin e sheqerit në gjak.

E mira është që çdo ditë të konsumoni një grusht të vogël.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *