Një sallatë jeshile është një sallatë e bërë kryesisht me marule dhe perime të tjera të gjelbra. Përveçse është e freskët, e shijshme dhe me indeks të ulët glicemik, sallata e gjelbër është shumë e mirë për shëndetin e zemrës dhe presionin e gjakut, si dhe ofron gjumë të qetë. Në këtë periudhë të vitit, konsumojeni sa më shpesh, sepse ndihmon në mënyrë efektive trupin të kapërcejë lodhjen dhe mungesën e energjisë që ndodhin në pranverë.
Sallata e gjelbër ruan nivelin optimal të aciditetit të trupit, gjë që është e rëndësishme sepse një nivel i mirë i aciditetit i jep trupit energji dhe ka një efekt të dobishëm në lëkurë. Ajo është gjithashtu e pasur me vlera ushqyese, të tilla si folati, vitamina C, fibra dhe antioksidanti beta-karoten, e cila ndihmon të mbani sytë e shëndetshëm. Të kesh një sallatë për drekë ose darkë është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u ushqyer.
Shumë prej nesh fiksohen me sallatat me idenë të mos konsumojnë shumë kalori dhe të kontrollojnë peshën, por duhet të mendoni dy herë këtë. Nëse besoni ekspertët, sallata jeshile dhe salca e domates ju shëndoshin. Kur mendoni për sallatën tradicionale të perimeve si sallata jeshile, domatja, kastraveci dhe karrota, mendoni për një ushqyerje të pastër.
Por në të vërtetë ironia është se ato janë shumë pak kalorike dhe përmbajnë disa nga ushqyesit kyç si vitamina C, folatin dhe fibrat, por ndërkohë perimet janë pjesa më e madhe ujë dhe sasia e këtyre ushqyesve është relativisht shumë e vogël.