Për të gjithë ata që janë adhurues të kuzhinës Italiane, kjo është një pjatë e cila është tipike për ju është shumë e thjeshtë dhe e shpejtë edhe nëse nuk keni shumë kohë për t’i kushtuar drekës ose darkës suaj.
Ju duhen:
700 gr domate të freskëta
320 gr spagehtti
brozilok
1 thelb hudhër
kripë
vaj ulliri ekstra i virgjë
Përgatitja:
Pasi të keni vënë ujin e makaronave për të ziej,hedhim në një tenxhere ujë të bollshëm dhe e vendosim në zjarr.Tani për tani nuk i hedhim kripë, ndërkohë përgatisim masën për salcën e makaronave .Ndajmë domatet në mes dhe i heqim farat,marrim tiganin hedhim vajin e ullirit dhe një thelb hudhër tani vjen momenti të bashkojmë domatet dhe kripën i lëm në zjarr për 10 minuta pastaj domatet i hecim për tju pastruar lëkuren .
Uji për makaronat duhet të ketë zier marrim dhe hedhim kripë dhe më pas makaronat.Pasi kanë zier i kullojmë nga uji dhe i bashkojmë me salcën që përgatitem .
Ju bëftë mirë!