Priza.al rekomandon që për vaktin e drekës të gatuani fileto pule me karota e kunguj.
Pasi jo vetëm që gatuhet shpejt, kjo recetë është tepër e shëndetshme ku e saj që kanë shumë vlera ushqyese.
Përbërësit:
- 2 copa fileto pule;
- 3 karota;
- 3 kunguj;
- pak vaj;
- pak gjalpë;
- kripë;
- piper të kuq;
- piper të zi;
- rigon.
Përgatitja:
Presim filetot në kubikë të vegjël dhe i hedhim në tiganin me pak gjalpë, ku do të shtojmë erëzat sipas dëshirës. Pasi të skuqen mirë, sipër hedhim perimet e prera pa shtuar yndyrë. I mbulojmë me një kapak në mënyrë që perimet të përgatiten me avullin e tyre. Lërini për rreth 15 minuta dhe largojini nga soba pasi pjata është gati.
Ju bëftë mirë!