Recetë/ Taliatele furre me sallam

Përbërësit

1 pako taliatele
300 gr sallam
1 lugë gjelle gjalpë
1 lugë gjelle miell
500 ml qumësht
2 lugë gjelle bizele
djathë parmixhano
arrëmyshk
majdanoz
kripë
piper

Përgatitja

Zieni taliatelet në një enë me ujë të kripur. Grini sallamin dhe lëreni mënjanë.

Skuqni miellin në një tigan me gjalpë për disa minuta. Hidhni qumështin dhe trazojeni me një rrahëse kuzhine. Shtoni pak kripë, piper, bizelet, sallamin dhe arrën moskat. Përziejini mirë.

Kombinoni taliatelet e gatuara me salcën në një tas të madh. Përziejini mirë dhe hidhini në një tavë. Spërkatini me pak djathë parmigiano.

Piqini në furrë në temperaturën 180 gradë Celcius për 30 minuta.

Vendosni një racion në një pjatë. Shërbejeni me pak djathë parmigiano dhe majdanoz.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *