A duhet ta konsumojmë lëkurën e kivit?
Në fakt, është e vërtetë se kivi, konsumuar së bashku me lëkurën, mund të jetë i shëndetshëm, sado e çuditshme tingëllon kjo. Por, sidoqoftë, duhet bërë në sasi të moderuara.
Lëkura e kivit përmban proteina të larta, hekur dhe një gamë të gjerë vitaminash dhe mineralesh si vitaminë C, K dhe kalium.
Gjithashtu, lëkura e kivit përmban një sasi të vogël yndyrash të shëndetshme dhe ka një indeks glycemic relativisht të ulët, gjë që e bën atë një zgjedhje të shëndetshme për njerëzit që synojnë të kontrollojnë nivelet e sheqerit në gjak.
Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm me sasinë e kivit që hani, sepse ajo përmban sasi të larta kalorish dhe yndyre.
Nëse nuk e hani dot lëkurën e kivit, por doni gjithsesi t’i merrni të mirat që ofron, mund ta vendosni kivin së bashku me lëkurë në një blender dhe të përgatisni një lëng frutash me të dhe fruta të tjera.