2 vaktet më të mëdha të ditës për japonezët janë mëngjesi dhe dreka. Japonezët e fillojnë mëngjesin me drithëra si oriz integral si dhe perime të freskëta. Hani gjithmonë frutat dhe perimet e stinës: dieta e shëndetshme përfshin fruta dhe perime të të gjitha ngjyrave në stinët e caktuara.
•Frutat dhe perimet janë të pasura me vitamina dhe minerale esenciale për trupin.
Gatuani në avull: gatimi në avull nuk i heq vlerat ushqyese ushqimeve.
Gatimi në avull është traditë e japonezëve. Bëni banjo me dush të ngrohtë dhe më pas me të ftohtë: dushi i ngrohtë relakson muskujt, ndërsa ai i ftohtë përmirëson qarkullimin e gjakut dhe lehtëson simptomat e stresit.
Bëni dush me ujë të vakët dhe më pas të ftohtë.
Ftoheni ujin gradualisht derisa të përshtatet temperatura e trupit.
/Priza.al/