Një kavanoz me turshi është e padiskutueshme ne frigorifer për shumë njerëz, por jo të gjithë e dinë se “lëngu i thartë” është një thesar i shëndetit.
Në një bisedë me një nga banakierët më të mirë në botë, Chanel Adams, Full Valixhe mësoi se një nga tendencat interesante është pirja e lëngjeve, e cila më shpesh është pjesë e dimrit në këtë zonë, dhe jo një ofertë bar.
Kjo “shpikje” nuk është e rezervuar vetëm për Shtetet e Bashkuara.
Rusët pinë lëng turshi me vodka, dhe në Meksikë kombinohet me tequila. Arsyeja është se lehtëson alkoolin, dhe disa pretendojnë një hangover.
Shkrimtari dhe pronari i lokalit në Nju Jork, Toby Cecini e përshkroi përvojën e tij me të shtënat që i vunë zjarrin SHBA -së si të shkëlqyeshme.
Ai pinte “turshi” me çdo uiski që porosiste, dhe përveç faktit që nuk ishte ende i dehur në mëngjes, të nesërmen ndihej shumë më mirë.
“Unë piva një duzinë prej tyre, dhe në mëngjes u shërova plotësisht nga një ftohje dhe aspak e varur,” thotë ai.
“Pickleback” pihet gjithashtu me bourbon, dhe sipas Toby, kombinimi i aromës së tymit dhe notave të tharta plotëson në mënyrë të përkryer.
Lëngu nga turshitë ka përfitime shtesë – zvogëlon kontraktimet e muskujve, përshpejton sasinë e elektroliteve në trup, hidraton dhe vret bakteret e dëmshme në stomak.