Studiuesit po bëjnë përparime në kërkimin e jetëgjatësisë, ku po shikojnë cilësinë e frutave dhe perimeve.
Ekzistojnë prova të shumta që mbështesin konsumin e disa frutave për jetëgjatësi, për shkak të efekteve të tyre të forta antioksiduese.
Boronica është një shembull i mirë i bimëve që ofrojnë efekte të forta pro jetëgjatësisë, për shkak të përqendrimit të lartë të polifenoleve dhe flavonoideve.
Vetitë antioksidante të boronicës së kuqe rrisin nivelet e qelizave gama delta T, të cilat janë të përfshira në përgjigjen imune, si dhe në citokinat që luftojnë viruset.
Në një studim, të botuar në revistën “Experimental Gerontology”, studiuesit zbuluan se plotësimi i boronicës së kuqe “në mënyrë të konsiderueshme” zgjati jetëgjatësinë e mizave të frutave.
“Suplementimi i boronicës së kuqe gjatë ndonjë prej këtyre fazave të jetës zgjati jetëgjatësinë e mbetur në krahasim me kontrollet e paplotësuara dhe të përputhshme me fazën e jetës”, vuri në dukje ekipi.
/Priza.al/