Recetë/ Krahë pule me salca shoqëruese

Këtë të shtunë ne do t’ju servirim krahë pule të shoqëruara me disa salca, ku njëra prej tyre është e preferuara jonë.

Salca ranch (renç) është një ndër salcat që ne e përdorim për të shoqëruar thuajse çdo gjë, krahët e pulës, qofte, patate, peshk etj…

Sekreti për krahë pule të pjekura mirë, pra kërce, është pikërisht tharja mirë me picetë para pjekjes. Çdo pikë uji e mbetur aty gjatë pjekjes kthehet në avull dhe ky është armiku numër një pasi në vend që të na skuqen, krahët e pulës dalin si të ziera.

Sasia: 4 persona

Koha totale: 45 minuta

PËRBËRËSIT:

Për krahët e pulës:

1 kg krahë pule ( 250 gr për çdo person)

Kripë dhe piper të kuq

2-3 lugë gjelle vaj ulliri

Salcë Ranch  (receta më poshtë)

Sriracha (salcë pikante)

Mustardë dhe ketchup sipas dëshirës

Ngrohni furrën në  250°C

Gjysëm ore para pjekjes, thani mirë krahët e pulës dhe vendosini në një tepsi të veshur me letër pjekjeje.

Kriposni dhe piperosni krahët e pluës mirë, spërkatsni pak vaj ulliri dhe me duar lyejini mirë nga të dy krahët.

I pjekim në furrë për gati 45 minuta ose deri sat ë marrin një ngjyra kafe në caramel. Në gjysëm të kohës kthejini krahët e pulës që të piqen mirë nga të dy anët.

Pasi të jenë pjekur I heqim nga furra dhe I lemë të ftohen paksa përpara servirjes.

Salca Ranch

200gr krem të athët ( në market e gjeni tek sektori I kosit me emrin Schmand)

1 lugë gjelle majonezë

½ lugë çaji pluhur hudhre

1 lugë çaji pluhur qepe

2 lugë çaji qepujka të thata (e gjeni tek sektori I erëzave me emrin Erba Cipollina ose Chives)

½ lugë çaji kripë

Kjo salcë mund të përgatitet edhe 1 ose 2 ditë përpara.

Merrni një kavanoz qelqi (0.25 lit.)

Hidhni të tërë përbërësit në të , vendosni kapakun dhe tundeni mirë me të dyja duart.

Nëse dëshironi, mund ti hidhni pak lëng limoni.

 

 

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *